Home

Modern Aboriginal Masters

Op 15 juni 2012 opent Leslie Smith Gallery (LSG) haar jaarlijkse Aboriginal Art tentoonstelling.
Hoogtepunt is de ‘Aboriginal Hall of Fame’, waarin winnaars en genomineerden zijn te zien van de Telstra Award, de meest prestigieuze kunstprijs in Australië.

Museale kunst vs. toeristenkunst
Hedendaagse Aboriginal Art is de belangrijkste kunststroming die ooit uit Australie is voortgekomen. Naast de toeristenkunst zijn er musele werken van belangrijke Aboriginal kunstenaars. Deze zijn niet alleen te zien in vrijwel alle grote Australische musea, maar ook bij LSG in Amsterdam en bijvoorbeeld in het MOMA in New York.

Aboriginal Hall of Fame
De tentoonstelling bij LSG biedt een overzicht van diverse genomineerden en winnaars van de Telstra Award. De 'Aboriginal Hall of Fame' laat het publiek dus kennismaken met de top van de hedendaagse Aboriginal Art.

Aboriginal Art Award
De National Aboriginal & Torres Strait Islander Art Award (NATSIAA) is beter bekend als de Telstra Award: dé jaarlijke kunstprijs in Australie. Het doel van de award is om een overzicht te geven van de beste Aboriginal kunstenaars. Uit vele honderden inzendingen per jaar worden slecht een aantal kunstenaars genomineerd, die vervolgens in een grote expositie worden gepresenteerd in het nationale museum in Darwin.

De expositie Modern Aboriginal Masters is te bezoeken van 15 juni t/m 15 september 2012, woe t/m za, 10.00-18.00 uur in de galerie aan het Minervaplein 10 te Amsterdam. Het belooft opnieuw één van de grootste verkoopexposities buiten Australie te worden, die is gewijd aan hedendaagse Aboriginal Art.
Modern Aboriginal Masters
 
Lees het magazine hier!